Йоркширский терьер
Йоркширский терьер

Йоркширський тер'єр - це ідеальна порода собак для міських умов життя. Йорк – це не просто красивий, маленький, миловидний собака. Незважаючи на його маленькі розміри, йоркшир дуже харизматичний, тямущий, амбітний, і до того ж наділений дуже високим рівнем інтелекту:)

Оскільки йорк - це особливий собака, він вимагає спеціальний догляд. Важливо здійснювати радий цілих процедур догляду за йорширським тер'єром таких як:

  • купаннякупання
  • вичісування
  • правильне харчування йорка
  • підстригання кігтів
  • стрижка йорка (грумінг).

Грумінг йорка ділиться на гігієнічну, модельну та виставкову стрижки.

Перша стрижка цуценя йоркширського тер'єру

І так, у вас вдома завелося нешкідливе, милий малюк - йорширський тер'єр або просто йорк. Його чарівність і неперевершеність зводить вас з розуму, але приходить час і шерсть вашого цуценя починає плутатися, а згодом і зовсім збивається, утворюються ковтуни, які неможливо розчесати, не травмуючи тварину. Це означає одне, настав час першого грумінгу. На цей момент вашому цуценяті може бути від 3 до 6 місяців.

Звернувшись до грумера, ви повинні підготувати себе до того, що вигляд вашого цуценя повністю зміниться, для деяких господарів - це буде шок, а для когось, навпаки, полегшення.

По-перше – при першому грумінгу, необхідно зняти пух (зголити все щеня), на спинці і пузику. Після цього, колір вовни може набути сірого кольору, а кошлатий йорк, після стрижки, здається не тільки в рази менше, а й до того ж лисим, тому що при першій стрижці вовна знімається максимально.

По-друге – це перша стрижка вашого собаки, тому емоції можуть бути не різноманітними. (У нашому салоні, дозволяється присутність господарів, під час стрижка).

Щодо реакції самого йорку – вона може бути досить різною. В основному йорки реагують бурхливо на перший грумінг, тому перша стрижка може проходити набагато довше, ніж усі наступні.

Хоча деякі навпаки, поводяться тихо та спокійно. Пам'ятайте, що при першому грумінгу, у грумінгу дуже важливо звернутися до професійного майстра.