Ши-тцу
Ши-тцу
Ши-тцу

Ши-тцу — одна з давніх порід, яка була виведена в Тибеті. Назва породи означає "лев" у перекладі з китайської мови.

Гігієна – дуже важлива

Здійснення гігієнічних процедур допомагають уникнути утворення ковтунів у дуже густому і довгому волосяному покриві цих маленьких, пухнастих малюків і полегшити господарям догляд за ними. Виходячи з цього, гігієнічна стрижка собак ши-тцу повинна виконуватися вдома не рідше ніж 2 або 3 рази на місяць. Процедура включає ретельну обробку анальної та пахової зон, а також вибривання між подушечок лапок. У разі появи ковтунів у ши-тцу, бажано звернеться відразу до грумера, щоб не порушити естетичний вигляд вашого малюка.

Стандартна стрижка Ши-тцу

Найчастіше стандартну стрижку обирають господарі, які збираються брати участь у виставках. Ця стрижка включає всі гігієнічні процедури, плюс підрівнювання вовни по всіх основних контурах.

Під цуценя

Назва цієї стрижки ши-тцу говорить вже сама за себе. При цьому варіанті, тільце ши-тцю стрижуть під машинку, вкорочуючи до 2-3 см. Ця стрижка дуже зручна і позбавляє від багатьох турбот з вовною. Цей грумінг бажано виконувати з періодичністю у два місяці, для підтримки естетичного, зовнішнього вигляду.

Плюшевий ведмедик

Одна з найпопулярніших останнім часом стрижок ши-Тцу. Стрижка «Плюшевий ведмедик» полягає в тому, що вовна на головці і морді собачки залишається стандартної довжини, а тільце зістригається дуже коротко за допомогою машинки. Особливістю даної стрижки є те, що відмінність від вище зазначеного стилю, є можливість зав'язувати на голові топ-кінноти. Собачки стають неймовірно милими та забавними, схожими на плюшевих маленьких ведмежат.

Корейський стриль

Креативний, яскравий азіатський стриль для неординарних, модних господарів. З собачки ши-тцю після стрижки перетворюється на маленьку лялечку. Шерстка на тільці при даній стрижці ши-тцю знімається коротко, довжина на лапках і мордочці залежить від побажання власника, а мордочка стрижеться за певними правилами азіатського стилю.

Ши-тцу
Ши-тцу
Ши-тцу
Ши-тцу